Nera Huzanić

Nera Huzanić

Kad pomislim na Gimnaziju, prva stvar koja mi prođe kroz glavu su studijska putovanja koja smo imali svake godine. Nezaboravni trenuci u stranim zemljama provedeni s prijateljima iz razreda i profesorima koji su cijelo vrijeme pazili na nas i trudili se maksimalno napraviti nam svako putovanje još bolje od prethodnog.

Vrijednosti koje sam usvojila su kontinuirani rad i konstantna želja za napredovanjem i postizanjem cilja. Isto tako želja za humanitarnim radom i pomaganje onima kojima je najpotrebnije. Dok sam bila učenica Gimnazije,  sudjelovala sam u humanitarnim akcijama gdje smo prikupljali hranu i igračke za djecu u Nazorovoj i za Caritasovu „Kuću ljubavi“. I dan danas svake godine prije Božića sa svojim roditeljima odlazim u „Kuću ljubavi“ darivajući mame  i bebe, a to je jedna od najvećih vrijednosti koju me je moja Gimnazija naučila.

Nakon završetka Gimnazije 2012. godine, upisala sam Agronomski fakultet u Zagrebu  koji je bio moj prvi izbor na maturi. Oduvijek su me više zanimale prirodne znanosti pa sam agronomiju  diplomirala u roku, s odličnim prosjekom te danas radim kao stručni suradnik na Agronomskom fakultetu na Zavodu za vinarstvo i vinogradarstvo i sudjelujem u mnogim znanstvenim projektima.

U budućnosti bih htjela upisati doktorat na Agronomskom fakultetu ili specijalizaciju na Farmaceutskom fakultetu, ovisno o razvoju projekata u kojima trenutno sudjelujem.

Dragi učenici, maksimalno iskoristite svoje vrijeme, imajte čvrste ciljeve koje želite ostvariti i radite na njima svaki dan.

Učite, putujte, istražujte, kreirajte, budite zahvalni i uživajte u životu i uspjeh neće izostati!