Nika Maričić

Nika Maričić

Teško je navesti samo jednu uspomenu koja mi pada napamet kada pomislim na Gimnaziju jer ih je bilo zaista mnogo. To je bilo razdoblje kojeg se moje prijateljice i ja često sjetimo i svi se slažemo da nam je to bilo najbolje razdoblje u životu. Kada bih ipak morala navesti neku najdražu uspomenu, bila bi to putovanja na koja smo svake godine grupno išli  Grčka, Barcelona…

Prednosti Gimnazije su bile što nas je bilo samo desetak u razredu te je doista postojao individualan pristup svakom učeniku i česta odgovaranja tako da se nije moglo nakupiti puno gradiva. Nakon nastave je postojala mogućnost ostajanja na učenju s profesorima gdje bi nam se  posvetili i objasnili nam što tijekom nastave nismo razumjeli. Nakon Gimnazije upisala sam Pravni fakultet, nakon njega krenula na edukaciju te po završteku iste postala ovlašteni izmiritelj od strane Ministarstva pravosuđa. Odmah po završetku fakulteta upisala sam doktorski studij na Pravnom fakultetu u Zagrebu koji i sada pohađam.  Možda je malo prerano  govoriti o najvećem uspjehu, no ukoliko se misli na obrazovni uspjeh, pronaći profesiju u kojoj doista uživam i završiti Pravni fakultet u kratkom roku, sudjelovati u raznim natjecanjima kao sto su Moot court s odličnim rezultatima, do sada položiti ispite s izvrsnim ocjenama na doktorskom studiju moje je veliko dostignuće. A cijelo to vrijeme doista sam sretna i poprilično dobro balansiram sve obaveze i privatni život.

Gdje se vidim u budućnosti? Toliko daleko i visoko da ni ne vidim dobro ? , šalu na stranu, apsolutni mi je prioritet odraditi staž i položiti pravosudni ispit. Mislim da je na meni da se trudim, obrazujem i dajem sve od sebe, a da će se poslovne prilike onda otvarati.

Želim da vam godine provedene u ovoj školi, budu kao i meni, u sjećanju kao najbolje godine mog školovanja. Družite se, zabavljajte, budite što bolji prijatelji jedni drugima, ali pritom nemojte zaboraviti ostaviti vremena i za učenje. Iako toga možda sada niste svjesni, ovo su godine koje će vam odrediti budućnost i ocjene koje sada dobijete mogu utjecati na to gdje ćete biti i kako ćete živjeti za 10-20 i više godina. Zato uz zabavu odvojite malo vremena i za knjigu, čitajte, istražujte što vas zanima.

Vjerujte mi sve se stigne i za sve ima vremena, samo se treba dobro organizirati. Puno sreće i uspjeha vam želim:)