MSU AVANTURA , Part two

U srijedu, 27.2.2019. u 13.00 sati ,  3.a   sudjeluje u programu MSU AVANTURE  (VIBE) koji povezuje školski kurikulum, nastavu likovne umjetnosti i Muzej suvremene umjetnosti.

Program:

Program smo nadopunili izložbom pod nazivom Josef i Anni Albers: Putovanje kroz slijepo iskustvo/ Voyage Inside a Blind Experience – VIBE, obilježavajući 100. obljetnicu Bauhausa djelima supružnika, profesora i umjetnika Bauhausa Josefa i Anni Albers. Izložba je prilagođena slijepima i slabovidnima, a ima za cilj i videće osobe upoznati s načinom na koji slijepe osobe percipiraju umjetnička djela.

Pozivamo sve obrazovne skupine da sudjeluju u nadopunjenom programu msu avanture. Msu avantura  je umjetničko – edukativni program koji provodimo u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, a koji smo prilagodili svim obrazovnim skupinama počevši od predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg školstva do visokog obrazovanja.

Navedeni projekt odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja temeljem pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje i dobio je preporuku Grada Zagreba. Cilj projekta jest približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima kroz susrete s originalnim umjetničkim djelima. Provođenje edukativnih radionica u trajanju 135 minuta podijeljeno je na tri cjeline. Prva, u trajanju od 45 minuta obuhvaća stručno vodstvo kroz izložbu. Idući školski sat posvećen je kreativnoj izradi rada inspiriranog umjetničkim djelima za koju je MSU pripremio potreban radionički materijal. Treći sat rezerviran je za završnu prezentaciju usvojenog gradiva i novonastalog kreativnog rada.