O školi

O  nama

Opća privatna gimnazija smještena je u samom centru Zagreba, u ulici Ljudevita Gaja 22/I. Svojom lokacijom primamljiva je velikom broju učenika...

Opća privatna gimnazija smještena je u samom centru Zagreba, u Gajevoj 22. Svojom lokacijom primamljiva je velikom broju učenika jer su blizina glavnog gradskog trga, neizbježnog Mc Donaldsa, željezničkog kolodvora, zagrebačke špice ponekad dovoljan razlog da učenici odaberu našu školu.

Osnovana je s ciljem poticanja i pružanja podrške učenicima u svladavanju nastavnog plana i programa. U središtu našeg interesa su  individualne sposobnosti svakog učenika. Nastojimo ih što je moguće kvalitetnije pripremiti za svladavanje školskog gradiva, polaganje državne mature i odabir željenog fakulteta.

Stručnom kompetentnošću, suradničkim odnosom prema učenicima i roditeljima trudimo se stvarati nove generacije mladih pametnih ljudi koji će u budućnosti moći preuzeti odgovornost za razvitak našega grada i domovine te koji će kao aktivni članovi našeg društva doprinosti svojim radom i u Europskoj uniji.

Nastava počinje u 8.30. Uz kratke odmore imamo i pauzu za ručak koja traje 40 minuta. Uz redovito pisanje domaćih zadaća, usmjereni smo k razvijanju konzultacijsko-mentorskog pristupa te korištenju suvremene tehnologije u multimedijskoj nastavi.

Svakoga dana od 14.00 do 15.45 učenici provode u školskom učenju, konzultacijama , grupnim i individualnim učenjima te na raznim drugim aktivnostima.

Kao škola redovito sudjelujemo na školskim i županijskim natjecanjima, humanitarnim i dobrotvornim aukcijama. Redovito pratimo programe kazališta grada Zagreba, redovito obilazimo i postave muzeja na području grada. Opća privatna gimnazija sudjeluje svake godine u realizaciji projekta "Dojdi osmaš", kao što se i svake godine održava školski malonogometni turnir, te studijsko potovanje u rujnu.

Opća privatna gimnazija usko surađuje sa sestrinskom školom "Internacionalnom privatnom gimnazijom Mostar" u Mostaru.

 

Što kažu naši učenici

caret-down caret-up caret-left caret-right
Pero Marinjek

Super škola, a još bolji profesori!

Ivana Petrić

Zbog čestih treninga ne uspijem biti na svim testovima te zato imam odgovaranje po dogovoru!

Marko Travnjak

Škola u centru grada:)

Ivana Suportić

Mali grupe razreda gdje je lakše biti koncentriran na nastavi.