Misija i vizija

Misija
Cilj nam je pružiti učenicima znanja i vještine koje će pomoći da izrastu u odgovorne i samostalne pojedince izgrađenih stavova i vrijednosti, sa temeljnim obrazovanjem koje će svakom učeniku omogućiti nastavak školovanja na fakultetu i konkurentnost na tržištu rada. Želimo prepoznati potencijal u svakom našem učeniku i pružiti priliku da se uz našu pomoć taj potencijal maksimalno razviju.

 
Vizija
Vizija koja nas vodi i nadahnjuje u radu sa mladim ljudima je pružanje kvalitetnog odgoja i obrazovanja koje omogućuje svakom učeniku da maksimalno razvije svoje sposobnosti i postane korisni član društva. Poštujemo individualnost i želimo svakom učeniku pružiti mogućnost da postane odgovorna i samostalna odrasla osoba koja savjesno gradi svoju vlastitu budućnost, ali doprinosi i razvoju društva u cjelini.

 
Opće informacije i programi
Opća privatna gimnazija nalazi se u samom centru Zagreba. Djeluje od 2010. godine. 
Provodi program opće gimanzije  propisan od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Od školske godine 2013./2014., Opća privatna gimnazija upisuje prvu generaciju učenika u programe obrazovanja za stjecanje strukovnih kvalifikacija: 

• Komercijalist 
• Upravni referent

Sva tri programa dodatno nadopunjavamo provođenjem dodatnih izvannastavnih sadržaja.

Kontinuirano radimo na  poboljšanju nastave te želimo učenicima omogućiti što kvalitetnije usvajanje znanja. Tijekom vremena osigurali smo  prepoznatljivost među zagrebačkim školama.

Prostor gimnazije uređen je u skladu sa suvremenim standardima, pri nastavi se koriste multimedijska tehnologija i alati, prostor je klimatiziran,  čim osiguravamo ugodan boravak u našoj školi. Rad i pisanje na preglednim bijelim pločama omogućavaju učenicima bolju koncentraciju i lakše usvajanje nastavnog gradiva.